• Elbilsladdning Tanum Strömstad Ed Munkedal Sotenäs Uddevalla Trollhättan Vänersborg

Vill du bli kontaktad angående billaddning och laddstolpar?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss!


  Elbilsladdning – laddstolpar i Tanum, Strömstad, Ed, Munkedal, Sotenäs, Uddevalla, Trollhättan & Vänersborg

  Elbilsladdning med laddstolpar

  Att byta till elbil är något som fler och fler gör och med det så ökar också behovet av elbilsladdning. Elinstallation Väst installerar lösningar för laddstolpar åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar i Tanum, Strömstad, Ed, Munkedal, Sotenäs, Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg.

  De flesta som investerat i en elbil väljer att ladda bilen hemma med en egen laddbox. Det är det överlägset smidigaste och billigaste sättet. Resultatet blir ett lägre pris per kilowattimme och ger andra fördelar som att kunna ladda över natten och att du slipper köer till offentliga laddstationer.

  Laddstolpar installerade av Elinstallation Väst

  Anlita Elinstallation Väst i Grebbestad när det är dags för en lösning av elbilsladdning. Då vet du att det blir tryggt, säkert och fackmannamässigt utfört. För dig som vill ha en laddlösning med minimal miljöpåverkan kan vi integrera en laddstation med el från solceller.

  Idag finns det olika typer av laddboxar för elbilsladdning. Elinstallation Väst har valt att jobba med EFUEL och DEFA. Båda tillverkar moderna, säkra och smarta produkter för elbilar. Du får bra support och full kontroll på din laddning.

  EFUEL har laddboxar som lämpar sig för placering inne i garage, ute under tak eller utomhus. På vägg eller på stolpe. Deras laddboxar låter dig ladda din elbil på både 1- & 3-fas från 1,4 – 22kW och den anpassar sig dynamiskt efter dina kriterier. Laddboxar från EFUEL är tillverkade i Norge och är IP54-certifierade. Därmed är de utformade för att motstå vårt nordiska klimat.

  Easee Home laddbox är en storsäljare från EFUEL eftersom den är intelligent och anpassar sig till alla elbilar, laddhybrider, spänningar och elnät. Med Easee Home får du 5 års garanti, integrerad eSIM med gratis livstidsprenumeration och full kontroll med valfri appstyrning.

  DEFA är Nordens ledande leverantör av kompletta laddsystem för elbilar. DEFA levererar fulldynamisk lastbalansering med lokal styrning via sin Edge Computing. Det gör att du kan lita på att laddningen fungerar även om internetanslutning eller WIFi-signalen är dålig. För du ska kunna lita på att bilen är laddad när du behöver den!

  Ett vanligt vägguttag är inte gjort för att ladda bilar

  Och man ska absolut inte använda förlängningsdosor eller skarvsladdar till elbilsladdning. Säkringar kan gå och det finns stor risk för överhettning och ökad brandfara. Elsäkerhetsverket avråder från detta och rekommenderar speciella laddboxar.

  Blir det en kabelbrand riskerar man att försäkringen inte täcker skadorna som följer, eller bara täcker delvis om installationen inte är korrekt. Därför är installation av laddbox för elbil något som även försäkringsbolagen vill få fler till att göra.

  Bidrag för elbilsladdning

  När du anlitar Elinstallation Väst för montering av laddstation för elbilsladdning så ordnar vi med din ansökan om bidrag för detta hos Naturvårdsverket.

  Detta bidrag är en del av statsbudgeten och går att få så länge det finns pengar kvar i den och med max 10.000 kr per fastighet. Hos Naturvårdsverket går det att se vad som finns kvar av årets budget och även läsa mer om hur det fungerar.

  Och även kommuner, landsting, företag och bostadsrättsföreningar kan få ta del av bidrag för elbilsladdning. Dock med en med en annan budget än den som är avsatt för privatpersoner. Så gå in och läs mer om det på Naturvårdsverkets hemsida.

  Elinstallation Väst i Grebbestad monterar din laddbox & laddstolpar i Tanum, Strömstad, Ed, Munkedal, Sotenäs, Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg.

  Vi är registerade hos Elsäkerhetsverket och utför endast säker el.

  Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.
  Snabbanslutning